zondag 2 februari 2014

Terug naar de schoolbanken! 

Woensdag gingen we richting de universiteit om deel te nemen aan het gezondheidszorg-project genaamd Reaching for the Stars. Voorlopig zijn we slechts met 8 personen, maar dat is meer dan genoeg om het interessant en leuk te houden.

UC Syd Denmark
De groep

Op de tweede dag van het project kregen we de opdracht om Ribe te bezoeken. 
Ribe is het oudste stadje van Denemarken, alsook het oudste van geheel Scandinavië. Het is ontstaan in 710 en de eerste bewoners waren de "Vikingen". 



Onze verwachtingen lagen dus heel erg hoog! Maar.... er komt altijd een maar bij ons :-)  Het was die dag super koud dus hebben we het sightseeing gedeelte omgeruild voor een plaatselijke pub!  Toch kunnen we jullie enkele mooie plaatjes voorschotelen. 


Ribe
Ribe stad

Een plaatselijk restaurant














Na de stadswandeling werden we opgewacht door onze docente Susanne G. Zij woont samen met haar gezin in een kleine gemeenschap (40 p.) waar ze ecologisch proberen te leven en om de andere dag samen eten in de gezamenlijke keuken. Onze opdracht was om een handje bij te steken in de keuken. 

En voor de nieuwsgierigen: op het menu stond varken met ovengebakken patatjes (in heel veel look) en koolsla (prei, kool, raap, wortel, appel en yoghurt).


2de p. van rechts is Susanne G.

Volle gaas!


































Moe maar voldoen gingen we huiswaarts. 


Ons groepje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten